2018. április 28., szombat

Péter uraságom

           Pétert, Judit lányom párját hatalmas egóval áldotta meg a sors, ami mögött egy félénk kisfiú rejtőzködik. E kettő az, ami tán sokaknak nehezíti a vele való kapcsolatot és teremtett már köztünk is a 23 év alatt nem egyszer, nem kétszer, inkább többször kellemetlen zűröket. De nem erről akarok most írni.
          Ma unokámért mentem hozzájuk, lenn a kapualjban várakoztam még pár percig, amíg leküldték. A postaládájukra esett a szemem, ahol egy nagyon apró betűs feliratot láttam. Unalmamban elolvastam: "Kedves Postás Bácsi! ha a nevemre ajánlott levél érkezne, azt kérem, a második emeleten adja át, mivel Uraságom ott tartózkodik, nem a postaládában.
          Én óvakodom az ilyenféle emberektől, tegnap a szomszédjukkal is vitába keveredtem, nem is nagyon szépbe. 
          Igaz, ez az ember az, aki Juditomat 23 éve boldogítja és ez se semmi, ha neki jó, az nekem is jó kell legyen. Az utóbbi években pedig arról az oldaláról is fölismertem, hogy első gyermekük, vagyis a borjú nagyságú korcs maximális szerepet foglal el náluk. Erről már ejtettem szót, és bizonyos határig meglehetősen megbecsülendő tulajdonság. Ismétlem, bizonyos határig. Horribilis összegeket áldoznak mostanság is egy halálos beteg állat szenvedéseinek meghosszabbbításáért. És ami, mondjuk ki őszintén, láthatólag előtérbe helyezi az állat nevű élőlényt a saját gyermekei elé. Ráadásul, és ez megint csak az én kívülálló szememmel nézve, és ahogy nővérem esetében is, az állatimádat és a valódi állatszeretet között helyezkedik el valahol egy képzeletbeli skálán,
           Annak idején az ő asztrológiai radixát is megcsináltam, sőt prognózist is gyártottam. Sajnos, egy olyan ember rajzolódott ki előttem, akitől tartani, mi több, talán félni is kell. 
           Van, aki ezt nem érti meg, hiszen ehhez pszichológiát is kell tanulni. A 23 év bebizonyította, hogy nekem van mitől tartani, emiatt távol tartom magam. Remélem, unokáim nem sínylik meg jobban a vele való együtt lakást, mint én az apa nélküliséget.   

Nincsenek megjegyzések: