2018. március 17., szombat

Hat nap "haváj"

Hétfőn azt hittem, fölrakják a holtert, másnap leveszik, maximum szerdán jövök haza. Sem aznap, sem kedden nem rakták föl, viszont minden hajnalban hatkor vért vettek, 7-kor vérnyomást mértek. Utána egész nap lazsa. Azt hittem, a hosszú hétvégére hazaküldenek, ahogy másokat is, de nem szóltak. Gondolkoztam, és én se szóltam. A kaja elég jó, az ágy kényelmes, szószátyár 82 éves szobatársam szerda délben hazament, azóta még jobb. Amíg benn vagyok, nem kell bevásárolnom, főznöm, mosogatnom, nem használok villanyt. Tiszta haszon.
                 Utódaim egyike sem kapta meg az sms-eket (azóta sem! hála Telenornak vagy lehet, hogy beleszólt a Kétfarkú Kutya is, akik 15-én kora délután végigvonultak a Rákóczi téren, nagy derültséget keltve - e pártnak után fogok nézni, mert nagyon jól szórakoztam).
                 Szóval egyik se tudta, hogy kell a kórházhoz jönni, mit kell hozni (ui. én csak 3 napra készültem wc-p-vel, pzs-vel stb. De azért jöttek hűségesen, Judit a két gyerekkel csütörtökön délben hozott mindenféle gyümölcsből egy szemet, két nagy Kápia paprikát, paradicsomot (mostanában Monte Rosa járja nálam). Jázmin uzsonnadobozában a nekik már unalmas, szerintem finom háztartási kekszet, maradék korpás kekszet, hungarocellt, szóval mindent, ami nekik nem ízlik és úgyis kidobnák). 20 percem volt rájuk, délre föl kellett rohanni ebédelni, fél óra múlva viszik vissza konténerben, ha nem eszem meg. Anikó pénteken állított be műszak után, saját készítésű sajtosával. Neki én vittem kaját (duplán kapunk kenyeret, reggelire-vacsorára valót, kétszer annyian hazamentek a hétvégére, mint amennyien itt maradtak). Munkából jött, az eső zuhogott. A Blahától percenként GPS-eltem, egészen a kórház bejáratáig. Akkor felismerte: nem itt feküdtél három éve is? Vele tovább beszélgettem, szóba ejtve, hogy rá kéne nézni a lakásra (mivel ugye az övé), postaládát üríteni. Várható két  értesítés is, elfelejtettem időben leolvasni a villanyórát és nem fizettem be a közös költség csekket, plusz kettőt is föl kéne adni. Meg ami a jövő héten fog jönni. Közölte, hogy csak hétfőn ér rá, 4-kor végez, hát most lebeszéltem Face-n át ezt is, egy nap alatt nem valószínű, hogy minden bejön, és ha igen, bajos átvennie az én dolgaimat... Ha jövő péntekre nem végzek és nem jövök haza, eltávot akkor is kérhetek, ráérek elhozni.
                  A megérkezetlen sms-ek miatt persze hogy nem vett egyik sem Kemény Dió Extrát, úgyhogy ma kieszközöltem az eltávot. Viszont csak másmilyen Kemény Diót kaptam, de elviszem az összes itthoni megfejtetlent is.
                 Egy kellemetlen van, iszonyú a meleg, a kórház ablaka mindig nyitva kell legyen, szemben viszont valami szellőztető rendszer búg veszettül éjjel-nappal. Irén barátnőm szerda délutánra beszerzett füldugót, banánt is hozott meg citromot. A füldugó biztos jó, csak én nem tudom a nyitját. Összenyomva bedugom, kiválóan hallok, 3 másodperc múlva semmit, mert szépen szétterülve elhelyezkedik a fülemben. Azonban kis idő múlva kibuggyan belőle, visszanyomom, ez felváltva egészen addig folytatódik, amíg be nem csukom az ablakot, és a fülemre nem húzom az ágyneműt.
                 15-e óta nem szúrnak reggel, napközben sem csinálnak velem semmit. Rejtvényt fejtek, olvasok felváltva, szerencsére van mit, óránként pedig körbejárom.

1 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Pihengess csak, biztos céljuk van, hogy miért tartanak bent.