2018. február 27., kedd

Rummi vagy rejtvény

Hát jól feladták nekünk a leckét! 24-éről már előre mondta Mari: "nem tudom, elmenjek-e, amúgy se szerettem meg a Rákosmente-i versenyt" - ezt már előzőleg is többször mondta. Mind a Rummiék, mind a ROE 24-én rendez versenyt, én biztosan nem rummizok, habár már beléptem a Face-n a csoportba, és csütörtökön - ha el nem felejtem - elmegyek a Budafoki úti klubjukba is játszani. 
                    Rengeteg képet föltettek egyébként a Face-n a versenyről, Mariról is készült legalább húsz. Ideteszek erről kettőt, Mariról ebben a blogban még úgysincs kép.


Látszik, hogy ahogy a rejtvényversenyeken is, itt is vannak fiatalok, idősek egyaránt. Szeretünk játszani. Tavaly kezdődött, mikor Mari újságolta, hogy a nőklub vezetője behozott az ő (Mari) klubjába a könyvtár nekik elkülönített sarkába egy Rummi-játékot. Azóta többen rákaptak, vettek, Mari kapott is, nyert is. Na és nyáron Siófokon is lesz verseny ebből is, nemcsak a rejtvényből.
                 Most már csak jó egészség kell ahhoz, hogy az ember sokat játszhasson. A Face-n, előzetes kedélyes emailezés után, a szervezővel is több, szintén kedélyes levelet váltottam. Mondja, hogy az ország különböző területeire jár klubokba, versenyre. Az ember mit meg nem tud ilyen idős korára. Itt a kerületben is sok lehetőségem lenne, csak győzzek eljárni, de még be se léptem a nyugdíjasokhoz sem, elég egyelőre a rejtvényklub, Pestszentlőrincről is idejárok 14 óta. Tudom, hogy összejönnek tarokkozni, ki tudja, még mi minden játszási, sportolási lehetőségre.
                 Én mindenesetre elmegyek a ROE-versenyre, egyrészt mert muszáj választani, másrészt hű is marad az ember a régiekhez. Később meglátjuk. 
                 Tán ez írásból is látható, hogy csak megfelelő hozzáállás kell a gyógyulás útjára lépni, és nekem most is sikerült. 


3 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Tetszik, hogy ilyen aktív vagy. Jól teszed.

Isabel írta...

Ne feledd, Holdgyöngy, nekem nincs kertem, ahova kimehetnék, macskázni, kutyázni, sétálni az erdőbe. Persze kiruccanhatnék, nincs túl messze, de egyedül már nem. Az itteni lehetőségeket kell figyelembe vennem és kihasználnom. Nem tudom, te milyen tájékon laksz, de mindig a ház körül, állatokkal bajlódsz, hol kirándulni mégy a férjeddel. Mások a körülmények, neked ezekkel telik a napod, én meg be vagyok ide zárva 30 négyzetméterre.

raziel írta...

Örülök, hogy jobban vagy. Igazad van, ha az ember elfoglalja magát, nem ér rá a bajaival foglalkozni.