2017. július 22., szombat

Élmények a kánikulában

Kedd délután mentem le Siófokra, egyenesen a szabadtéri színpadra. Már összegyűlt a csapat, a színpadon bőven próbált az Experidance és a 100 tagú cigányzenekar. Ugyan ezeknek a nagy csapatoknak csak egy része fért el a színpadon, épp ezért be is töltötte azt. A színjáték egy királyról, egy cigánylányról és egy királylányról szólt, persze szerelem témában. A műsorban Drincu Pacsirtája után Liszt Magyar rapszódiája, Strauss Radetzky indulója, Erkel Hunyadi Lászlójának Palotása után a Cigánybáró nyitánya, Éljen a magyar, Tere-Fere Polka. Montovari Spanyol cigánytánc, Lorionov Kalinkája, Brahms V. magyar tánca, Vittorio Monti Csárdása zárta az első felvonást. Aki egyszer is látta Román Sándor együttesének műsorát, vagy hallotta a száztagú cigányzenekart, aki kották nélkül játszik, sose felejti el. 
                   A szünet után Sarasate Cigányosan című tánca, Brahms I. magyar tánca, Strauss Villámlás mennydörgési polka, Rossini Tell vilmos nyitányát a Balkán cigány-a követte. Ezek után Brahms VI. magyar tánca, Sarkantyús "néma rész" 3 percben (zene nélkül). Követte ezt Hacsaturján Kardtánca, Strauss Kék Duna keringője, ismét a Pacsirta, Hunyadi Palotása, legvégül Kubányi György Most kezdődik a tánc. 
                   Ötször tapsoltuk vissza a tánc- és zenekart, akik egy-egy rövid ráadást adtak, a cigányzenekarból a prímhegedűs, a citerás és még többen mások is játszottak egy-egy percet. 
                   Hatalmas élmény volt! fényképet nem lett volna érdemes készítenem,  hiszen a gépem nem tud sötétben-fényszórókban működni. 
                   * 
                   Tizenegy után úgy zúgtunk az ágyba, hogy másnap szinte egész nap aludtam. Alig vártuk az estét, 7 órakor már ingyen lehet strandolni, amellett akkor már a leégés sem veszélyezteti a langyos vízbe vágyót. Egy óra pancsi a naplementében. Még a pénteki játékklub után is leszaladtunk, tehát három egész estét töltöttem fürdéssel, utána olyan finom volt a bőröm, hogy be sem kellett krémezni.  Miután most már évek óta nagyon tiszta a tengerünk, megkockáztattam, hogy nem fürödtem le utána a klóros panelházi vízzel. 
                   Ma aztán, nemcsak az eső miatt, de már vágytam haza, délre itthon is voltam.

1 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Nagy élmény lehetett!