2017. április 26., szerda

Kis beavatás

(Azok számára, akik szeretnének a dolgok mélyére látni. A cikk szerepel honlapomon is: www.isabel.eoldal.hu)

Javaslom az érdeklődő kívülállóknak, vegyenek akár csak egy Füles heti újságot, és máris találnak a vége felé legalább két keményebb rejtvényt. Félig vagy teljesen kevertek ezek, néha még az is előfordul, hogy egy üres, kockázott lap közepén van egy szám. A meghatározások pedig ömlesztve. Ekkor látni fogja, miről beszélek.
                A ROE versenyeken négy kategória létezik, kezdő, haladó, mesterjelölt és mester szintek. A kezdőnél van a hagyományos (beszámozott) és a skandináv típusok. A haladók már kapnak félig kevertet, jóval nehezebb az előzőnél. A mesterjelöltek ennél is nehezebbet kapnak, ugyan talán néhány betű be van írva, de a meghatározások ismét csak ömlesztve vannak, és sokszor nincs már különválasztva a függőleges és a vízszintes.
               Az idén a második mesterjelölt évemet töltöm. Tavaly az összesítésben körülbelül a harmadik negyedben végeztem a szintbéliek közül. Az idén viszont már az első versenyen, Sárváron a 3. lettem, 2 hibával. Utána, Székesfehérvárott már sokkal nehezebb volt számomra, ugyanis nem mindegy, ki a rejtvényszerkesztő, ismerem-e a stílusát, szóhasználatát, egyéb "stiklijeit". Tehát örülhettem, hogy csak húsz hibát ejtettem, a 25. lettem a 30 játékos közül.
              Jelenleg tehát itt tartok. Békéscsaba következik, aminek a rejtvényeit szintén a székesfehérvári úriember gyártotta, tehát jórészt az ő rejtvényeit nyomom papíron. Meglátjuk!   

          

Nincsenek megjegyzések: