2017. január 16., hétfő

Befekvés előtt

Mától várom a telefont, mikor fekhetek be a klinikára. Ez számomra jó, viszont tegnap hirtelen úgy belenyilallt a talpamba valami, mikor fölálltam (nem ugrottam, csak egyszerűen), hogy szinte megijedtem. Tudom, van ez az ún. lustatörés, minden ok nélkül előfordulhat a csontritkulásosoknál. Most még csak az kéne, hogy emiatt ne tudjak bemenni! Azóta már többször is érzem, de nem dagadt meg. Remélem, kibírja, amíg beérek, ott már lesz segítség, ha mégis megdagadna.
                 Másik, a fürdőszobában kis tócsát észleltem mosás után, előbb azt gondoltam, tán a vízkimeregetésre nem figyeltem (ugyanis az öblítővizet a kádban hagyom, azzal szoktam fölmosni, illetve a vécét leönteni, víztakarékosság nálam nagyon fontos). Feltöröltem, teljesen száraz volt. Éjjel felébredve kimentem, belelépek valami vízbe. Mi ez? akkor látom, megint egy pocsolya. Jól nézek ki. Megint feltöröltem, és észrevettem, hogy a mosógép csöve is vizes, feltehetőleg onnan csorog, lassan ugyan, de csorog. Várom most a gondnokot, csináljon valamit, nem hagyhatom így itt a lakást, ki tudja, mennyire fog a későbbiekben folyni, nehogy árvíz legyen, és még be se tudnak jönni. Még a telefonszámom sincs meg nekik, valahogy nálunk így alakult. Az eredeti gondnoknak volt pótkulcsa, ezt nyilván meg is szüntették biztonsági okokból. 
                 Na és persze emiatt alig aludtam megint, itt a gépnél csukódnak le állandóan a szemeim. Át is ülök a fotelba, várva-várva gondnokot, illetve a klinika jelentkezését. 
                 Az átutalásokat ilyenkor mindig megnézem, megvan-e minden, be van-e minden csekk fizetve, feltöltöttem a telefonomat, és kezdem összekészíteni a cuccot. Tavaly is összekészítettem, aztán ott derült ki, mi minden kell még, és nem ugraszthatom állandóan a lányokat. Még egy csomag wc-papír is gondot jelenthet. Nem is beszélve az étkezésről! én nagyon igényesen táplálkozom, nem szeretem túlzottan a gumi kockasajtot. A tea is csak délelőtt jó, amit adnak, délutánra már megposhad. A klinikán nincs büfé! tavaly nyáron még ki-kimentem ezért-azért, de ilyenkor télen már nehezebb. 
                Hát remélem, mindennek jó vége lesz.3 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Én a Délpesti kórházban szoktam hetelni. Ott mindig előrecsomagolt, Saga termékeket adtak vacsorára. A kilencvenes évek környékén volt ez. Mondták a férfiak, ha hazamennek kukorékolni fognak tőle.

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Györgyi Haltrich írta...

szurkolok, hogy minden jól menjen ... majd (remélem) beszámolsz :-)