2016. december 18., vasárnap

Karácsony előtt

Holdgyöngy blogját olvasva jutott eszembe, itt a karácsony, helyére teszem a betlehemest a már kicsit kiszáradt csuhébabákkal. Igazából minden évben újakat illene alkotni, de nem tettem el a nyári kukoricahéjakat. Régebben eltettem, csak aztán nem volt időm dolgozni vele.
A betlehemet vesszőből, a Kisjézus fekvőhelyét fonott teknőcskére helyezett kukoricahajból csináltam. Mária, József és a többi figura kukoricacsuhéból készült. Ők nem egyformák, 2007 óta Gáspár, Menyhért tönkrement, Boldizsár maradt csak meg, persze az őket jellemző hozzávalókat nem tudtam megkreálni. Még egy képet csináltam, hogy a szekrény mélyén elhelyezett Mikulásvirág csokrot is bele tudjam tenni a fotóba. Az adventi koszorúcska világítja be a teret, a rózsaszín értelemszerűen még nincs meggyújtva.

Itt viszont egy karácsonyi rácsos mézes-almás pite dióval.
Két éve, mikor a Rókusban feküdtem, az ottani terápiás játszókörben ezt a karácsonyfát csináltuk, gurigákból, melyeket előre festettünk, száradáskor ragasztottuk egymáshoz őket. Akkor ezt neveztem ki karácsonyfának, mert fenyőből csak ágaim voltak vázákban. A csövekbe apró csillogó arany és ezüst díszeket, csillagot, diót, almát, csengőt, illetve kis csuhéangyalkákat helyeztem. Jázminnak nagyon tetszett, kár, hogy azok a képek a gépről elvesztek.
                11-én leutaztam Siófokra. Macskáztunk - Hófehérke, a kétszínű szemű cicus nagyon szeret a bőröndbe, vagy ha már tele van és becsukva, a tetejére ülni. Ez nem egyedi eset, mert például Ábrahámhegyen a házigazdák vörös macskája is rátelepedett az utazótáskám tetejére, le is fotóztam. A honlapomon azt hiszem, meg is van a fényképe a Macskák galériában, de a gépről már eltűnt, és a honlapról nem lehet idetenni.
12-én volt lányom szülinapja, szombat reggel emiatt vissza is utaztam, majd az ünneplés után vissza. A szülinap náluk volt, másik lányommal volt még ott, Judit sütött csirkét meg rósejbnit, én vittem svájci tortát (mestermű a Kós Károly téri (Wekerle-telep) cukrászdából). Ha nagyobbik lányom elküldi azt a fotót, be is teszem.
                16-án, pénteken a Bakáts téri templomban adventi koncert volt, a szemközti zeneiskola tanulói énekeltek, köztük az unokám, Jázmin is. Erről sajnos még nincs fotóm, a lányom csinált, bár azt hiszem, csak videót. Csodálatosak voltak a csoportok, a nagyok már külföldre is járnak koncertezni. Másnap volt Dani második születésnapja, oda nem mentem el, mert túl sokan lettünk volna abban a pici szobában. Az igazat megvallva, nagyon nem kívántam látni anyóspajtást meg a párját, vagy inkább szagolni. És Peti is, a húga is dohányzik. Judit ugyan mondta, hogy ki szoktak menni az előtérbe, de az semmit nem ér. Nem bírom elviselni a dohányszagú embereket, sajnálom. Jövő héten megyek unokázni, majd akkor átadom kis ajándékomat neki. 

2 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Az a fenyőcske, amilyen egyszerű, olyan ötletes. Isabel, a honlapodról mentsd le a kívánt fotót a gépedre, onnan már feltöltheted a blogra, mint ezeket is. Hogy te mikkel foglalkozol! A Betlehemedre gondoltam.

Isabel írta...

A Betlehemest még a Hagyományok Házában a játszóház tanfolyamon alkottuk, segítséggel. Más vessző- és gyékénytárgyakat is, utóbbiból írtam a szakdolgozatomat. A gurigakarácsonyfát a Rókus terápiás osztályán csináltuk. Köszönöm a tanácsodat, megpróbálom a honlapról való lementést, bár azt hiszem, csináltam már ilyet. Lementette ugyan, de csak egy nagyon pici kép volt egy üres lap közepén és nem lehetett megnagyítani.