2015. november 17., kedd

Pécsi örömök

Hát meglett ez is, ismét első hely, és ezzel úgy tűnik, nem kerülöm el az átminősítést mesterjelöltté. Felköthetem a rózsaszín csipkéset akkor, mert a haladó és a mesterjelölt feladványai között legalább akkora szakadék tátong, mint amekkora a kezdő és a haladó között volt. Épp olvasom a Face-n, hogy a mostani mesterjelölt győztes 14. éve versenyez, és most lett első. Na én magamnak nem jósolok másfél évtizedet - nemcsak ehhez nem. Bár, meglátjuk ezt is. A sárga csillogó tárgyról nem sikerült kiderítenem, hogyan kapcsolódik rejtvényfejtéshez, de legalább nem kupa. Abból már kettő van, a szárnyas angyallal együtt pedig immár ez a negyedik szép díjam.
Ami a csapatversenyt illeti, jól leégtünk, tizenhárom hibával a hetedik helyen végeztünk. Hárman majdnem hibátlanra, azaz egy-egy kisebb hibával csináltuk meg a rejtvényünket, a negyedikhez összedugtuk a fejünket. Olyan nehéz volt, hogy mindjárt összejött még tíz hiba. Én azt hittem, a nővérem jobban teljesít, mióta átminősítették, ennek egy éve, Siófokon pedig egy jól működő klubot csinált a könyvtárban. Ő is Pécsen lett haladó első, utána azonnal átkerült az MJ-kategóriába. Gratulációja ezúttal elmaradt, szerintem vagy annyira természetesnek tartja, hogy én győztem, hogy eszébe sem jutott. Vagy, tán a múltkori puszival előre letudta a következő összes elismerést. Mindenesetre elkértem az ő két egyéni rejtvényét is, kíváncsiságból. Az egyik majdnem hibátlan volt, igaz, nagyon könnyű is, a másikban azonban több mint kétszáz kocka üresen maradt vagy hibás. Itthon megcsináltam azt a rejtvényt, hát mit mondjak, nekem is majdnem beletörött a klaviatúrám.
                  Most vasárnap még lesz egy jutalomverseny, eredményei nem számolandók bele az eddigi eredményekbe. Országos verseny lesz, kelenföldi rendezésű. Ezúttal én is segítek a "dolgozatjavításban", leszámítva persze a saját munkámat.
                  Viszonylag szépen zárom hát az évet, az összesítőben a 2. helyen állok, ami elég szép, a kategóriámban 84 ember közül. Meg vagyok elégedve magammal, ezt is elértem. Akkor is nagy öröm, ha a rejtvényesek oldalán engem nem említettek, igaz, kihagyták a kezdő és a mester kategóriagyőzteseket is. Az internetes rejtvényoldalon is az 50. szinten állok, bár mostanában már sokkal kevesebbet fejtek, hiszen a papírmunka sokkal érdekesebb. Hasonló jókat a hasonló szórakozást kedvelőknek!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az biztos, hogy tőlem mindig elismeréseket kapsz, ahogy megkaptad a verseny után is már. Én csak irigykedhetek, már ha lenne ilyen belső tulajdonságom, de nem vezetnek ilyen csúnya tulajdonságok. Annak örülök inkább, hogy most már teret nyerek, átlépéseddel (és persze több más, elöl végző versenyző átminősítése is bekövetkezvén) eggyel kevesebb lesz az ellenfelem, hátha akkor én is az élre jutok majd. Remélem, vasárnap azért találkozunk, azt a versenyt én akarom megnyerni...:-)

Isabel írta...

Nem írtad alá, Linda, de tudom, hogy te vagy. Még nem 100-as, hogy átkerülök, valaki már kétszer is mondta (bennfentes a lelkem), hogy majd a pontverseny győz. Hát második vagyok a pontversenyben, sajnos. Azért sajnos, mert sorra próbálgatom az MJ-s rejtvényeket és pokoli nehezek. Még így is, hogy itthon rákereshetek a nemtudommicsodára a Google-n. Aztán kiderül, hogy a lelet nem azonos azzal, amit a rejtvénybe kell beírni.
Azért te se panaszkodhatsz, igaz, nem is teszed. Azon gondolkodtam, hogy ketten is írhatnánk ezt a blogot, igaz, gyakorlatilag akkor se sokkal több vendég jönne be ide. Szerintem nyissunk a világra, hátha másokat is érdekelnénk, mert az lehet a baj, hogy nem is tudnak rólunk, "okosokról". Ez direkt van idézőjelben és nem is a rejtvényesdire vonatkozik, inkább a blogolásra.