2015. augusztus 3., hétfő

Liszt és bosszankodások

A blog belső nézete megint elváltozott, csak tudnám, mit nyomtam meg. Emiatt nehéz beírni, a fele látszik az oldalnak, ugrál, ha hibázok, alig találom meg, hol tartok. De nem ezért nem írtam már régen, hanem mert csak újra és újra ugyanazt tudtam volna írni. Együtt voltam unokáimmal, szuper jó volt, rengeteget fejtek, és végre, viszonylag hosszú kihagyás után újra verseny, ezúttal Jászjákóhalmán. Itt nem volt regisztrációs díj, mégis kaptunk ellátást, hatalmas szelet rántott hús zsömlében, kávé, ásványvíz. És egy kiló liszt. Nem tudom, honnan tudták, hogy nincs itthon egy kanállal sem már, de mert ritkán kell, mindig elfelejtek venni, így aztán palacsinta helyett a belevaló túrót csak úgy megeszem. Ez még nem volt elég, később rengeteg görögdinnyét is fölvágtak, el se fogyott a végén.
           Eddig csodálatos, bár azt még nem is mondtam, hogy ezúttal leutazásom sem került pénzbe, mert Judit férje, Jenő volt olyan nagyon szíves és levitt kocsival, aztán haza is hoztak, egészen a kapuig.
            Ami nem volt csodálatos, az most jön. S. J. rejtvényszerkesztőnek már eddig is sok rejtvényén szenvedtem, de amíg ezt itthon teszem, nincs gond. Most viszont a rejtvényre adott időt teljesen kitöltöttem, és még mindig volt vagy húsz üres kockám, további húszat tippeltem, ebből azonban most csak öt jött be. Úgyhogy ha összeszámolta valaki, 35 hibám lett. Teljesen magam alatt voltam, egészen addig, míg ki nem derült, hogy nemcsak én... mindenki fűnek-fának panaszolta, miért kell tudnia isten háta mögötti, térképen is alig szereplő községek neveit, ismeretlen üzbég költő nevét, fene tudja még miket. Meg is lett az eredmény, a múltkori harmadik helyről lecsúsztam a tizenötödikre. Összeredményemen mégsem változtatott ez a helyezés, ráadásul már tegnap fenn volt a neten a táblázat, és ilyen sem volt még. Eddig még mindig jó néhány napot várni kellett, hogy a táblázatot valaki megcsinálja és föltegye, sőt, múltkor két hét is beletelt. 
            Ami még bosszantó, valaki a verseny végén, nyilván véletlenül, magához vette a rejtvényeket tartalmazó borítékomat, így itthon már nem tudom tanulmányozni, kijavítani.
            Továbbra is gyerekcsőszködöm, pénteken a két gyerekkel voltam, később anyjuk is csatlakozott. Tegnap másik lányom is ott ráért, csodás perceket töltöttünk. Egy hete húgommal és azok unokáival a Reno udvar játszóházában "szórakoztunk", persze Jázmin is jelen volt. Nem kevés izgalom fűszerezte, de már képtelen vagyok annyi történést leírni.
            Újra jön a meleg, aminek nem örülök, viszont mára szabadságot kaptam, kénytelen leszek rég halasztott teendőimet végezni. Hogy mostanában mégsem alszom délig, sűrű életvitelemnek köszönhetem, tegnap ötkor, ma hatkor vetett ki magából az ágy.    
            További versenyek jövő hétvégén, szombaton Martfűn, vasárnap Szolnokon. Muszáj felkötnöm a csipkéset, ha tartani akarom a helyezésemet. Igaz, aki előttem van, ezeken a versenyeken nem vesz majd részt, így feltehetőleg eléje kerülök az összeredmény listáján. Viszont mások meg is előzhetnek... Reményt keltő viszont, hogy ezúttal Gy. G. szerkeszt, és ő általában szintünkhöz szabja.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

hát én is megfogadtam, csak kerüljön a szemem elé a pacák, isten bizony megritkítom a haját. hogy jövök én ahhoz, hogy "az előadóművész rögtönzéseinek tág teret adó muzsikát" tudjam. rögtön be akartam írni, hogy improvizatív vagy valami hasonlót, ez lenne evidens, persze nem jött ki. Azóta persze tudom, de nem garantálom, hogy meg is jegyzem, aleatorikus. Jó tudom, hogy az általános műveltség megkívánja az absztrakt festő frantisek Kupka tudását, de például ennek a fránya Wolfgang Schreyernek a Preludioja nem illik be sehová. Miért kéne nekem ilyeneket olvasnom? azt sajnálom, hogy a lápiszt nem írtam be a pokolkőre, ami gyógyászati ezüstnitrát, pedig rengetegszer gondoltam rá, csak nem voltam benne biztos. Na és persze hogy mi van Losonc mellett, azt se tudom még most se, de ez a térképhiánya. A latin szólásokat se ártana még egyszer átvenni. Azért a Fasori gimnáziumot tudhattuk volna, ha utáltam is a matematikát.
Ezzel együtt ne bánkódjunk, én is pocsék helyezésen végeztem, és ha most együtt sírunk, legközelebb együtt nevetünk. Izlandilinda

Névtelen írta...

rohadt életbe, írtam egy gyönyörű együttérző hozzászólást, de elszállt. Így csak csók sokszor, izlandi gépén át. ZALÁN azért is csupa naggyal, legalább ez legyen.

Isabel írta...

Most a hétvégén nem fogsz vele találkozni, linda:-) bár a másik szerkesztőnek is vannak néha szőrfelállító ötletei.
Találkozunk ott és meglátjuk.
Zalán, te még nem szánod rá magad? nem kapsz valamilyen utazási kedvezményt? mert csak ez lehet az oka, hogy itthon maradsz, nem?