2014. december 15., hétfő

Aranyeső advent idején

           Most csak pár szót arról, hol találtam ezt a virágzó aranyesőt. Hát gyalogtúrám alatt, Soroksár határában, amint épp az Auchanból igyekeztem haza. Gyalog - merthogy sokszor nem várom ki a járatot, annyi idő alatt éppen hazaérek. 
Jobb menni, mint ácsorogni a ködös időben. Érdekes, amikor bementem a plázába, még verőfény volt, felhő sehol. Igaz, bőven két órát mászkáltam is, mire mindent összeszedtem. És akkor egyszerre hosszú-hosszú sövénykerítést látok, telidestele bimbózó, néhol kivirágzott aranyeső apró virágocskákkal.
            Nem ez az első és egyedüli csoda a természettől, és nem is én vagyok az egyetlen, aki talált ilyen jelenséget. Három éve augusztus végén, a Gántra vezető országút mentén egy teljesen kiégett területen, szintén leégett orgonabokor állt, és virágzott. A virágot nedves ruhába csomagolva elvittem, le is fotóztuk. A gépről ugyan sajnos elveszett a winchester legyalulásakor, de ha jól emlékszem, a virágtalálás másnapján, szombaton elvittem a pusztavámi kirándulásra, hogy mások is lássák. Még három-négy napig élt. 

3 megjegyzés:

Holdgyöngy írta...

Felénk is láttam virágozni. Bolond világban bolond tél.

Roza írta...

Felénk is úgy virágzik, mintha tavasz lenne... De hát, nagyon enyhe az idő. Nálunk is olyan az orgona, mintha a rügyei fakadni akarnának. Lehet, nem is lesz tél:) Karácsonykor azért lehetne egy kis hó... Én nem bánom az enyhe időt, kevesebb gáz fogy:)

Isabel írta...

Nem tudom, itt Pesten nincs huzamos ideig enyhe idő, pedig én nem vagyok fázékony.